Starten met autodelen extra aantrekkelijk

Steeds meer mensen doen aan autodelen en dragen op die manier bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en verlagen van parkeerdruk. Maar autodelen heeft nog meer veel voordelen. Ontdek de mogelijkheden en probeer eens voordelig een deelauto.

Autodelen is een heel eenvoudig concept waarbij meerdere mensen gebruik maken van één auto. Zeker voor wie niet iedere dag een auto nodig heeft is dit een aantrekkelijk alternatief voor een eigen auto. Want dan staat waarschijnlijk een groot deel van de tijd de auto ongebruikt voor de deur, terwijl kosten voor verzekering, onderhoud en afschrijving wel gewoon doorgaan. Zonde toch?

Flexibel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun (tweede) auto weg te doen en gebruik te maken van een deelauto. Volgens kennisplatform CROW steeg het aantal deelauto’s in 2023 met maar liefst 23%. Autodelers gebruiken voor korte afstanden vaker de fiets of benenwagen en kunnen behulp van een handige app makkelijk een deelauto in de buurt vinden en reserveren als dat nodig is. Misgrijpen is eigenlijk nooit aan de orde. Bloemendaler en koploper Harro deelde al eerder zijn ervaringen na het overstappen op een deelauto.

Aanbiedingen

De twee grootste aanbieders van deelauto’s in onze regio maken het aantrekkelijk om zelf te ervaren hoe het is om een deelauto te gebruiken. Bij MyWheels krijgen nieuwe leden een eerste rit t.w.v. 25 euro gratis. Gebruik de code eersterit25 in het veld ‘korting’. Deze code is geldig t/m/ 30 april 2024.

Ook Greenwheels biedt een welkomstkorting en wel voor een bedrag van 20 euro. Welke van deze twee aanbieders het beste bij u past is een kwestie van afwegen. Ze hebben allebei een kaart waarop alle deelauto’s zijn terug te vinden.

Eigen auto delen

Wilt u liever uw eigen auto houden maar bent u wel een voorstander van autodelen? Via SnappCar kunt u uw auto aan anderen verhuren en op die manier ook nog eens wat bij verdienen. SnappCar zorgt voor het papierwerk en verzekeringen en heeft een handige app waarmee mogelijke huurders snel een auto in de buurt kunnen vinden. U geeft zelf aan welke voorwaarden u aan de verhuur van uw auto stelt, bijvoorbeeld of de verhuurder er al of niet mee naar het buitenland mag en of u huisdieren in uw auto toestaat.

Er zijn inmiddels tientallen particulieren in en rondom Bloemendaal die via SnappCar hun auto aanbieden. En naast personenauto’s worden er via SnappCar ook steeds vaker busjes en campers verhuurd.

 

Meer weten over autodelen? Sinds kort is er de overheidssite website startmetdelen.nl met tips over autodelen, de verschillende aanbieders en andere informatie.

Lees ook:

Wat u moet weten over uw (oude) wasdroger

Heeft u een wasdroger van meer dan tien jaar oud? Gefeliciteerd! Dat biedt een uitgelezen…

Drie dingen die u moet weten over Saharazand op uw zonnepanelen

Zo af en toe daalt er een wolk Saharazand in Bloemendaal en omstreken neer. Dit…

Zonder stress een opgeruimd huis

Een lekker sopje door het huis halen is één ding, opruimen is een ander verhaal.…