Bloemendaalzetstappen-banner-warmtepomp-inkoopactie

Minder aardgas met een (hybride) warmtepomp: direct financieel voordeel en goed voor het klimaat

In veel Bloemendaalse buurten staan oudere huizen waarvan de energierekening de afgelopen tijd enorm is gestegen. Om ook in de toekomst betaalbaar en prettig te kunnen wonen, is het daarom belangrijk dat we ons aardgasverbruik flink verlagen. Ook voor het klimaat!

Vanaf 2026 wordt de (hybride) warmtepomp landelijk dé nieuwe standaard voor het verwarmen van woningen. Daarom is het goed om nu al over te stappen, en gelukkig wordt overstappen ook steeds makkelijker. Inwoners van Bloemendaal krijgen daarnaast een extra subsidie van 250 euro van de gemeente.

60 Procent minder aardgas

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een cv-ketel. De cv-ketel springt alleen nog op koude dagen bij en verwarmt het tapwater. Daardoor daalt het gasverbruik gemiddeld tot wel 60 procent. Wel gaat u meer stroom gebruiken.

Begin dit jaar was er een regionale inkoopactie warmtepomp. Deze is onlangs afgerond. Maar wilt u weten welke warmtepomp geschikt is in uw situatie, of welke leverancier u het beste kunt kiezen? Eerder was er een online informatieavond over de mogelijkheden. De opname van deze avond kunt u hier terugkijken.

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

  • Met een hybride warmtepomp kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen.
  • De hybride warmtepomp is toepasbaar bij bestaande cv-ketels van 6 jaar en jonger.
  • Een hybride warmtepomp neemt in uw huis weinig ruimte in beslag.
  • Met een all-electric ready hybride oplossing kunt u voorsorteren naar een aardgasloze woning.
  • Op de aanschaf voor een hybride warmtepomp krijgt u tot maximaal 30 procent subsidie (zie hiervoor rvo.nl/isde).
  • Heeft u zonnepanelen? Dan is een hybride warmtepomp financieel extra interessant.
  • U verlaagt uw aardgasverbruik en CO2-uitstoot. Dat is goed voor het klimaat.

Bloemendaal geeft 250 euro extra subsidie (hybride) warmtepomp

Wie nu een (hybride) warmtepomp aanschaft, kan sowieso gebruik maken van de landelijke ISDE-subsidie die zo’n 30% van de aanschafkosten dekt.

De gemeente Bloemendaal maakt het mogelijk om vanaf 1 november 2023 een extra subsidie van 250 euro aan te vragen, zolang het budget (50.000 euro) hiervoor beschikbaar is. Op die manier wil Bloemendaal inwoners helpen om het aardgasverbruik verder te laten dalen en te kiezen voor een duurzamere vorm van verwarmen.

Zodra u de ISDE-subsidiebeschikking van RVO hebt ontvangen, kunt u met behulp van dit formulier de gemeentelijke subsidie van 250 euro aanvragen.

Let op: alleen aanvragen voor RVO-beschikkingen die na 1 november 2023 zijn aangegeven, worden in behandeling genomen.

Lees hier alle voorwaarden voor deze subsidie

Bekijk video's over warmtepompen

Ontdek uw mogelijkheden met de Warmtepompverkenner

Is een (hybride) warmtepomp een goede oplossing voor uw woning? Bloemendaal biedt woningeigenaren de online Warmtepompverkenner aan.

Het invullen ervan kost maar een paar minuten. U ziet direct welke warmtepomp voor uw woning het meest geschikt is. Ook ziet u het investeringsbedrag, de terugverdientijd en het effect op uw energierekening.

Bloemendaalzetstappen-warmtepomp

Lees welke ervaringen andere Bloemendalers hebben met warmtepompen

Veelgestelde vragen over (hybride) warmtepompen