Agenda

Langzaamaan vinden er weer wat live events plaats. Voor het thema duurzaamheid moe u het vooral nog in de eigen tuin zoeken, maar wie écht niet gaan wachten, kan in Utrecht terecht voor een goed gevuld Duurzaam Weekend.

Ter inspiratie

Oktober - Buy Nothing New Maand

Het kopen van spullen vormt in de meeste huishoudens de belangrijkste bron van CO2-uitstoot. Daarom de hele maand oktober (voor de 12de keer) de uitdaging om niks nieuws te kopen, met uitzondering van voedingsmiddelen, medicijnen en cosmetica. Tweedehands kopen mag dus wel, net als spullen huren, lenen en ruilen. Meer info vindt u op deze website.

1 Oktober: Wereld Vegetarismedag

Een dagje zonder vlees? Steeds meer mensen draaien het om: alleen maar af en toe vlees eten scheelt enorm in klimaatimpact. Wereld Vegetarismedag is bedoeld om meer mensen te inspireren tot een vegetarische – of flexitarische- levensstijl.

6 Oktober: online bijeenkomst Transitievisie Warmte

Op woensdag 6 oktober van 19.30-21.00 uur is de tweede (online) informatiebijeenkomst over de Transitievisie Warmte.

8 -10 Oktober: Dag van de Duurzaamheid:

Elf jaar geleden lanceerde Urgenda de Dag van de Duurzaamheid om aandacht te vragen voor dit thema. Inmiddels kunnen we vaststellen dat we er een stuk meer over horen en weten dan destijds. Maar tot echte veranderingen leidt dat nog onvoldoende. In het onderwijs vinden op 8 oktober verschillende duurzaamheidslessen en -excursies plaats.

9 oktober Nationale Boomspiegelfeest

Een initiatief van Stichting Steenbreek en Guerilla Gardeners: maak van die saaie boomperkjes een groene oase.

Tot 10 oktober: Van Container naar Circulariteit

Rijd langs een willekeurige container in de straat en je ziet: hij puilt uit van allerlei bouwmaterialen die gesloopt zijn en weggegooid worden: van bakstenen tot houten kozijnen en van vloerdelen tot toiletpotten en isolatiematerialen. Maar wat ligt er eigenlijk? Is dat wel afval? Op de tentoonstelling  ‘Van Container naar Circulariteit’ laat het ABC Architectuurcentrum Haarlem zien wat de ‘waarde’ is van weggegooid bouwmateriaal.