Agenda

Hier een overzicht met duurzame bijeenkomsten, evenementen en activiteiten voor de komende tijd...

Ter inspiratie

Maandagavond 10 juli: Vleermuispresentatie

Vleermuizen zijn intrigerend, mysterieus en de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Wie hier meer over wil weten, kan zich aanmelden voor een presentatie die Marja van Diemen en Ronald Cassee (van IVN Natuureducatie Zuid-Kennemerland) op maandagavond 10 juli geven. De bijeenkomst is van 19:30 tot 21:00 uur in het gemeentehuis van Bloemendaal. Inlopen kan vanaf 19:00. Lees meer

Repair Café

  • In Overveen kunt u naar het Repair Café op zaterdag 1 april, 6 mei (samen met Kledingruil Café), 24 juni, 9 september, 21 oktober en 16 december tussen 13.00-16.00 uur in gebouw Tinholt van de Buurtvereniging Overveen, Vrijburglaan 17. Hier leest u er meer over.
  • Repair Café Haarlem-West in het Badhuis aan het Leidseplein 49 in Haarlem is geopend op elke laatste woensdagavond van de maand tussen 20.00 en 22.00.
  • Bij Repair Café Vogelenzang (Henk Iensenlaan 2a, Vogelenzang) kunt u tussen 10.00 en 12.30 binnenlopen op 29 april, 3 juni, 16 september, 28 oktober en 9 december.
  • Repair Café Santpoort-Zuid aan de Blekersveld 50 in Santpoort-Zuid is elke tweede zaterdag van de maand geopend van 13.30 tot 16.00 uur. In de maanden juni, juli en augustus is het Repair Café gesloten.

Jaarrond: Handen uit de mouwen voor de natuur in uw buurt

Wilt u af en toe groene vrijwilligersklussen doen in uw eigen omgeving? Of bent u geïnteresseerd in structureel vrijwilligerswerk met een groen randje? Check dan de vacatures van de Groene Academie.

Kijken & Luisteren

Don't look up! en Count us in
Er was al de film, nu is er ook een platform voor actie. Het idee: samen kunnen we het systeem veranderen. Count us in!  In deze podcast vertelt Adam McKay hoe hij een film maakte over klimaatverandering die alleen al in de eerste week meer dan 152 miljoen uur gestreamd werd.

Je kunt niet zonder betekenis zijn
Daar sluit deze tweede kijktip mooi bij aan. Kees Klomp vraagt zich af of de klimaatcrisis misschien ook een voorbode is van een radicale, fundamentele vernieuwing van onze samenleving. Hij is groot pleitbezorger voor wat hij de betekeniseconomie noemt. In deze mooie, hoopvolle documentaire laat hij zien: je kunt niet zonder betekenis zijn.

De Huizingalezing van David Van Reybrouck
Schrijver David van Reybrouck (Congo, Revolusi) beziet in deze lezing de klimaatcrisis en westerse kolonisatie. Hij schetst verschillende scenario’s, van burgerraden tot een persoonlijk budget voor fossiele brandstoffen voor ieder individu. En mocht dat allemaal niet werken? Dan ziet hij nog maar één optie: burgerlijke ongehoorzaamheid.

Pakhuis De Zwijger
Elke dag volop aandacht voor natuur, biodiversiteit en klimaat bij Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Live bij te wonen, of online via de live-cast - op het moment zelf én later. Lees hier meer.