Agenda

Live evenementen, ook wanneer ze gericht zijn op duurzaamheid, zijn nog altijd niet goed mogelijk wegens corona. Maar verduurzamen kan ook online; met podcasts en informatie video’s, waarin u alsnog volop inspiratie kunt vinden voor de verduurzaming van uw woning.

Filmpjes ter inspiratie

In het videokanaal van De Duurzame Huizenroute vindt u vele voorbeelden van woningen die werden aangepakt. Er zit er altijd wel eentje bij die u verder kan helpen op dit vlak.

In zes stappen naar een duurzame woning. In deze video van De Duurzame Week wordt het allemaal uitgelegd. Even doorbijten, want erg swingend wordt het allemaal niet in beeld gebracht, maar informatief is het wel.

Dit promotiefilmpje laat zien hoe een heel gewoon huis uit de jaren zeventig wordt ‘ingepakt’ en omgebouwd tot een woning die aan alle huidige duurzaamheidseisen voldoet.

Experts van Milieu Centraal en het Economisch Instituut voor de Bouw beantwoorden vragen over de verduurzaming van uw huis met een beperkt budget in deze aflevering van ‘De Kijker aan Z’.

Lekker luisteren

Duurzame festivals en andere evenementen zitten er door corona voorlopig nog niet in. Maar voor nieuwe inspiratie hoeft u de deur niet uit! In deze podcasts bespreken bekende en vooral minder bekende Nederlanders vele facetten van duurzaamheid.
De Energie Gasten

Peter vertelt over de bouw van zijn eigen tiny house en de keuzes die hij moet maken over materialen, de indeling, de inrichting, maar vooral over energie. Want hoeveel warmte heeft hij nodig? Is een thermische accu een optie? Of een PVT-paneel? En wat hebben IKEA en Peter’s tiny house met elkaar te maken?

Top 7 ASN Bank

Een lange luisterlijst met podcasts van onder meer Harm Edens, Jelle Derckx en Duurzaam Bedrijfsleven. Voor dicht-bij-huis inspiratie en visionaire vergezichten.

Het Groene Hart

Growthinkers interviewt Gwen Jansen, maker van Nederlands eerste duurzame woon- en lifestyleprogramma Green Make Over en zelfbenoemd klimaatprutser. Simpele tips van een nuchtere vergroener.