Agenda

Hier een overzicht met duurzame bijeenkomsten, evenementen en activiteiten voor de komende tijd...

Ter inspiratie

Isolatieactie 2022

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie. En dat scheelt geld! De gemeente Bloemendaal organiseert daarom samen met Heemstede, Haarlem, Zandvoort en het Duurzaam Bouwloket een isolatieactie. Doet u mee? De actie loopt tot 31 december.

Repair Café

Kapotte apparaten, kleding of sieraden? Grote kans dat de vrijwilligers van het Repair Café uw spullen een nieuw leven kunnen geven. Hier leest u er meer over. Voor 2022 zijn de volgende data gereserveerd op de zaterdagen: 10 december. Van 13:00 – 16:00 uur.

Jaarrond: Handen uit de mouwen voor de natuur in uw buurt

Wilt u af en toe groene vrijwilligersklussen doen in uw eigen omgeving? Of bent u geïnteresseerd in structureel vrijwilligerswerk met een groen randje? Check dan de vacatures van de Groene Academie.

Kijken & Luisteren

Don't look up! en Count us in
Er was al de film, nu is er ook een platform voor actie. Het idee: samen kunnen we het systeem veranderen. Count us in!  In deze podcast vertelt Adam McKay hoe hij een film maakte over klimaatverandering die alleen al in de eerste week meer dan 152 miljoen uur gestreamd werd.

Je kunt niet zonder betekenis zijn
Daar sluit deze tweede kijktip mooi bij aan. Kees Klomp vraagt zich af of de klimaatcrisis misschien ook een voorbode is van een radicale, fundamentele vernieuwing van onze samenleving. Hij is groot pleitbezorger voor wat hij de betekeniseconomie noemt. In deze mooie, hoopvolle documentaire laat hij zien: je kunt niet zonder betekenis zijn.

De Huizingalezing van David Van Reybrouck
Schrijver David van Reybrouck (Congo, Revolusi) beziet in deze lezing de klimaatcrisis en westerse kolonisatie. Hij schetst verschillende scenario’s, van burgerraden tot een persoonlijk budget voor fossiele brandstoffen voor ieder individu. En mocht dat allemaal niet werken? Dan ziet hij nog maar één optie: burgerlijke ongehoorzaamheid.

Pakhuis De Zwijger
Elke dag volop aandacht voor natuur, biodiversiteit en klimaat bij Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Live bij te wonen, of online via de live-cast - op het moment zelf én later. Lees hier meer.