Bloemendaal-zet-stappen-Banner-wie-kan-mij-helpen

Wie kan mij helpen?

Wilt u energie besparen, uw woning verbeteren of flink verbouwen? U staat er niet alleen voor. De onderstaande partijen kunnen u helpen bij het uitvoeren en/of financieren van uw plannen.

Gemeente Bloemendaal

Bloemendaal zet stappen is een initiatief van de gemeente Bloemendaal. Op de website van de gemeente Bloemendaal vindt u nuttige informatie, bijvoorbeeld over regels en vergunningen rondom bouwen en verbouwen.

Duurzaamheidslening

Kunt u subsidie krijgen voor energiebesparing? Ontdek in twee stappen of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger.

Stichting Huizenaanpak

Voor het duurzaam en energiezuinig renoveren van uw woning vindt de gemeente goed advies belangrijk. Gesteund door gemeenten in IJmond en Zuid-Kennemerland verduurzaamt Stichting Huizenaanpak de particuliere woningvoorraad (stapsgewijs naar gasloos). Woningeigenaren kunnen hier terecht voor vragen, advies, uitvoering en deelname aan collectieve inkoopacties. Bel 085-2220420 of email info@huizenaanpak.nl. Of maak een gratis afspraak in de showroom en bespreek de mogelijkheden met een adviseur. Deze kan u ook rondleiden in de aardgasvrije voorbeeldwoning.

Milieu centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Op Milieu Centraal ontdek u wat u zelf kunt doen, en hoe u dat aanpakt.

Milieucentraal

Duurzaam bouwloket

Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar inwoners van Bloemendaal terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

Duurzaam loket

Kennemer Energie

Samen met lokale initiatiefnemers, gebouweigenaren, ondernemers en gemeenten realiseert Kennemer Energie collectieve zonnestroom-installaties. Hierdoor kunnen inwoners die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen op een groot dak in de buurt hun eigen energie opwekken.

Kennemer energie

HIER verwarmt

Wat kun je als bewoner zelf doen om voorbereid te zijn op een aardgasvrij Nederland? En wat kun je eigenlijk allemaal verwachten de komende tijd? HIER verwarmt ondersteunt bewoners, gemeenten en bedrijven over aardgasvrij gaan en het vinden van oplossingen.

De Energieke Burger

Bewoners in Bloemendaal helpen elkaar met het verduurzamen van de woning door kennis uit te wisselen en te adviseren. Daarnaast wil De Energieke Burger ook energiecoaches opleiden en jongeren bewuster maken van hun energiegedrag. De Energie Burger is een initiatief van Peter Adamse, Pieter Bergmeijer en nog 4 Bloemendalers.

 

Ook stappen zetten?

Ontvang gratis de Naar Slim en Duurzaam Wonen Nieuwsbrief. Ontvang verbouwvoorbeelden, het laatste nieuws en slimme bespaartips 8 x per jaar via de mail. U kunt zich op ieder gewenst moment afmelden.

Ja, goed idee!