Bloemendaal-zet-stappen-wie-kan-mij-helpen

Wie kan mij helpen?

Wilt u energie besparen, uw woning verbeteren of flink verbouwen? U staat er niet alleen voor. De onderstaande partijen kunnen u helpen bij het uitvoeren en/of financieren van uw plannen.

Gemeente Bloemendaal

Bloemendaal zet stappen is een initiatief van de gemeente Bloemendaal. Op de website van de gemeente Bloemendaal vindt u nuttige informatie, bijvoorbeeld over regels en vergunningen rondom bouwen en verbouwen.

Duurzaamheidslening

Kunt u subsidie krijgen voor energiebesparing? Ontdek in twee stappen of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger.

De Energieke Burger

Bewoners in Bloemendaal helpen elkaar met het verduurzamen van de woning door kennis uit te wisselen en te adviseren. Stichting De Energieke Burger is opgericht door Bloemendalers voor Bloemendalers. Onze vrijwillige energie coaches gaan samen met je na hoe je je huis kan verduurzamen.

Duurzaam Overveen

Duurzaam Overveen helpt het bevorderen en ontwikkelen van initiatieven die bijdragen aan een duurzame, circulaire, leefomgeving en leefstijl. Dat doen ze o.a. door het organiseren van bijeenkomsten van het Repair Café Overveen en het Kledingruil Café. Voorts door het stimuleren en begeleiden van energetische maatregelen voor het verduurzamen van woningen. Ook werken ze samen met het Repair Café Vogelenzang en hebben ze een "Klussencursus" voor inwoners in voorbereiding.

 

Milieu centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Op Milieu Centraal ontdek u wat u zelf kunt doen, en hoe u dat aanpakt.

Milieucentraal

Duurzaam bouwloket

Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar inwoners van Bloemendaal terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

Duurzaam loket

Kennemer Energie

Samen met lokale initiatiefnemers, gebouweigenaren, ondernemers en gemeenten realiseert Kennemer Energie collectieve zonnestroom-installaties. Hierdoor kunnen inwoners die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen op een groot dak in de buurt hun eigen energie opwekken.

Kennemer energie

HIER verwarmt

Wat kun je als bewoner zelf doen om voorbereid te zijn op een aardgasvrij Nederland? En wat kun je eigenlijk allemaal verwachten de komende tijd? HIER verwarmt ondersteunt bewoners, gemeenten en bedrijven over aardgasvrij gaan en het vinden van oplossingen.

!Woon

Bent u huurder? !Woon biedt specifiek advies en ondersteuning aan huurders in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland. Neem contact op via 020 – 523 0190 (ma-vr 9.00-17.00)  voor een bezoek door een energiecoach.