Isolatieactie in Bloemendaal

Met de hoge energieprijzen loont het nog meer om uw huis te isoleren. Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie. En dat scheelt geld! De gemeente Bloemendaal organiseert samen met Haarlem, Heemstede, Zandvoort en het Duurzaam Bouwloket een isolatieactie. Doet u mee?

Inwoners kunnen tegen een goede prijs dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie en isolerend glas laten aanbrengen. De gemeente werkt samen met betrouwbare partners. Zo zijn er in deze isolatieactie afspraken gemaakt over maximale levertijd en kosten.

Voordelen van isolatie

Iedereen heeft last van de hoge energieprijzen. In Nederland zijn twee op de drie woningen nog niet goed geïsoleerd. Zonde! Want woningisolatie heeft alleen maar voordelen. U heeft minder last van kou en tocht; u krijgt dus meer comfort in huis. Bovendien gaan uw energiekosten omlaag.

Subsidie

Isolatiemaatregelen verdienen zich snel terug. En extra interessant: u ontvangt tot wel 30% rijkssubsidie als u kiest voor minimaal twee isolatiemaatregelen. Het gaat dan om isolatie van de spouw, dak, gevel, vloer of glas. Of isolatie in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonneboiler. Op rvo.nl staat alle informatie.

Hoe werkt de actie?

Samen met geselecteerde isolatiebedrijven is een aanbod op maat gemaakt. Deze bedrijven komen gratis en vrijblijvend langs voor het maken van een offerte.

  1. Inschrijven: de actie loopt van 17 oktober t/m 31 december 2022. Inschrijven kan via: www.isoleermee.nl.
  2. Aanbod op maat: een vakman van een isolatiebedrijf neemt contact op om bij u thuis te komen kijken. Hierna ontvangt u een offerte op maat.
  3. Uitvoering: na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren. Of u besluit om de offerte niet te tekenen: u zit nergens aan vast.

Terugkijken webinar woningisolatie

Wilt u meer weten over isoleren? Op 31 oktober, 1 en 2 november 2022 was er een speciaal webinar waarin een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket  advies gaf over isolatiemaatregelen, materialen en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. U kunt het webinar hier terugkijken.

Meer informatie

Meedoen kan t/m 31 december 2022 via www.isoleermee.nl. Met vragen kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket, telefoon: 023-2041030 of via e-mail: info@duurzaambouwloket.nl.

Lees ook:

Help! Mijn energiecontract loopt af!

De snel stijgende energieprijzen veroorzaken een run op isolerende maatregelen én grijze haren over de…

Duurzaamheidskrant Bloemendaal 2023

De Duurzaamheidskrant Bloemendaal – editie 2023 – is in oktober 2023 onder zo’n 11.000 huishoudens…

Zonnepanelen? Zo gebruikt u zelf meer zelfopgewekte stroom

Wie zonnepanelen heeft, verbruikt gemiddeld 30 procent zelf en levert de rest aan het net.…