Nieuwe energiecoaches gezocht

De Energieke Burger zoekt nieuwe energiecoaches. Deze coaches helpen andere inwoners met adviezen over energiebesparing en meer comfort in huis. Jos Kooijman – een van de coaches van het eerste uur – kan het iedereen aanraden: “Ik vind het ontzettend leuk om andere huiseigenaren te helpen bij hun verduurzamingsplannen. En het mooie is, ik word zelf ook telkens weer een stukje wijzer op het gebied van isolatie en energiebesparing.”

Advies

Vogelenzanger Jos Kooijman is nu anderhalf jaar energiecoach bij stichting De Energieke Burger. Hij sprak inmiddels zo’n zestig woningeigenaren in Vogelenzang en Bennebroek. De vragen zijn zeer divers. Meestal is iemand al bezig met isoleren of heeft andere energiebesparende maatregelen genomen. Soms wil iemand een compleet advies, anderen zijn geïnteresseerd in maar één onderdeel.

Jos: “Wij als coaches brengen de woning in kaart wat betreft energiezuinigheid en ventilatie en dergelijke. We hebben ook een endoscoop waarmee we in de spouwmuur kunnen kijken, en we kunnen warmtescans maken van gevels. Als mensen vragen hebben waar ik niet direct een antwoord op weet, dan zoek ik het verder uit, of plaats het onderwerp in de groepsapp die wij als energiecoaches hebben. Of ik bel een van hen even op.”

Aanmelden

Wilt u ook aan de slag als vrijwillig energiecoach? U kunt zich aanmelden bij De Energieke Burger (de.energieke.burger@gmail.com). Een gratis introductiecursus van vier avonden over onderwerpen als isolatiematerialen, rekenmethoden en algemene coachingsvaardigheden hoort bij de voorbereidingen. Kijk voor meer informatie op energiekeburger.nl.

Lees ook:

5 Vragen over de Energiebespaarlening

Huiseigenaren en VvE’s in Bloemendaal die zeer voordelig een lening willen afsluiten om te verduurzamen,…

Isoleren kost (meestal) minder tijd dan u denkt

Voor sommige mensen kan de angst voor ‘gedoe en rommel’ een drempel zijn om isolatiemaatregelen…

Online shoppen: slim en met minder impact

Zeker sinds de lockdown-maatregelen heeft online shoppen een enorme vlucht genomen. Het is natuurlijk erg…