Nieuwe energiecoaches gezocht

De Energieke Burger zoekt nieuwe energiecoaches. Deze coaches helpen andere inwoners met adviezen over energiebesparing en meer comfort in huis. Jos Kooijman – een van de coaches van het eerste uur – kan het iedereen aanraden: “Ik vind het ontzettend leuk om andere huiseigenaren te helpen bij hun verduurzamingsplannen. En het mooie is, ik word zelf ook telkens weer een stukje wijzer op het gebied van isolatie en energiebesparing.”

Advies

Vogelenzanger Jos Kooijman is nu anderhalf jaar energiecoach bij stichting De Energieke Burger. Hij sprak inmiddels zo’n zestig woningeigenaren in Vogelenzang en Bennebroek. De vragen zijn zeer divers. Meestal is iemand al bezig met isoleren of heeft andere energiebesparende maatregelen genomen. Soms wil iemand een compleet advies, anderen zijn geïnteresseerd in maar één onderdeel.

Jos: “Wij als coaches brengen de woning in kaart wat betreft energiezuinigheid en ventilatie en dergelijke. We hebben ook een endoscoop waarmee we in de spouwmuur kunnen kijken, en we kunnen warmtescans maken van gevels. Als mensen vragen hebben waar ik niet direct een antwoord op weet, dan zoek ik het verder uit, of plaats het onderwerp in de groepsapp die wij als energiecoaches hebben. Of ik bel een van hen even op.”

Aanmelden

Wilt u ook aan de slag als vrijwillig energiecoach? U kunt zich aanmelden bij De Energieke Burger (de.energieke.burger@gmail.com). Een gratis introductiecursus van vier avonden over onderwerpen als isolatiematerialen, rekenmethoden en algemene coachingsvaardigheden hoort bij de voorbereidingen. Kijk voor meer informatie op energiekeburger.nl.

Lees ook:

CV-ketel eruit, warmtepomp erin?

Ook in Bloemendaal moeten alle woningen in 2050 van het gas af zijn. Dat klinkt…

Duurzaamheidskrant Bloemendaal 2022

De Duurzaamheidskrant Bloemendaal – editie 2022 – is in maart 2022 onder zo’n 10.000 huishoudens…

Ledverlichting rules: Effe dimmen scheelt een hoop

In amper tien jaar tijd heeft de ledlamp zijn minder energiezuinige voorgangers van het podium…