Gratis energiecoach voor woningeigenaren én huurders

Kunt u als huurder of huiseigenaar wel wat hulp gebruiken bij het verlagen van de gasrekening en het toekomstbestendig maken van je woning? Schakel dan vandaag nog een energiecoach in.

Voor u als huiseigenaar of huurder is het best lastig om te bepalen welke keuzes u moet maken om energie te besparen. Adviseurs, installateurs en aannemers spreken elkaar soms tegen en het is voor veel mensen onduidelijk of ze bijvoorbeeld eerst moeten beginnen bij de vloer of bij het dak.

Wat doet een energiecoach?

Energiecoaches zijn mensen die huiseigenaren en huurders helpen bij het zetten van stappen om hun woning energiezuiniger te maken. Het advies van een energiecoach is geheel gratis en vaak objectiever dan een advies dat u krijgt van een commerciële partij of verkoper van een bepaald merk.

Klinkt goed? Maak dan hieronder uw keuze:

A. Ik heb een eigen woning in Bloemendaal

In Bloemendaal zijn de energiecoaches voor huiseigenaren aangesloten bij De Energieke Burger. De inmiddels meer dan 20 coaches hebben allemaal het leertraject voor energiecoach doorlopen bij Coöperatie Hoom.

Een gesprek duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur en de energiecoach brengt hierbij uw gehele huis in kaart waarbij alle gegevens worden bewaard in het Hoom Dossier. Dit wordt gebruikt om – rekening houdend met uw wensen – een advies op maat te maken met daarin een duidelijk overzicht van de te nemen stappen.

Inmiddels hebben al zo’n 600 woningeigenaren in Bloemendaal een gesprek gehad met een energiecoach van De Energieke Burger. Zelf een afspraak maken doet u op  energiekeburger.nl/maak-een-afspraak en in het onderstaande filmpje kunt u zien hoe deze energiecoaches te werk gaan.

 

 

B. Ik huur een woning in Bloemendaal

Als huurder hebt u vergeleken met een woningeigenaar wat minder mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Toch is het vaak mogelijk om met kleine maatregelen en slimme tips honderden euro per jaar op energie te besparen.

In Bloemendaal kunnen huurders gratis een adviesgesprek aanvragen met een energiecoach van !WOON. Deze neemt verschillende kleine bespaarproducten mee naar uw huis, zoals radiatorfolie, tochtband, een waterbesparende douchekop en ledlampen. Hier betaalt u niets voor, want de kosten worden betaald door de gemeente. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Na het bezoek van de energiecoach ontvangt u een bespaarrapport met daarin alle bespaarmogelijkheden voor uw huishouden.

Wilt u als huurder ook gebruik maken van dit aanbod en een bezoek krijgen van een energiecoach uit de buurt? Meld u dan aan voor een bezoek op www.wooninfo.nl/energiecoach of bel naar 020 5230190.

Lees ook:

Bespaartip: zet uw cv op zestig

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter wanneer ze op…

Alweer een topjaar voor zonnepanelen

Wie in 2022 al zonnepanelen had, had een stuk minder last van de hoge energieprijzen.…

Energiecoaches: gezocht én aangeboden

Een energiecoach komt bij mensen thuis en brengt gratis slimme tips en mogelijkheden om te…