Duurzame Huizenroute: inspireren en geïnspireerd worden

Investeert u als woningeigenaar in de verduurzaming van uw eigen huis? Dan kan en wilt u daar vast bevlogen over vertellen. Op 2 en 9 november doen inwoners van de gemeente Bloemendaal weer mee aan de Duurzame Huizenroute: hét moment om anderen te inspireren om ook met isolatie en duurzame energie aan de slag te gaan.

Simone Philipsen uit Aerdenhout doet dit jaar voor de derde keer mee: “Geweldig om te zien dat mensen écht willen weten wat er allemaal mogelijk is. Ze komen met schriften en pennen en voorbereide vragen. In onze woning zijn veel elementen van duurzaamheid terug te vinden: een warmtepomp, zonnecollectoren, een groen dak, natuurlijke isolatie. Mensen verklaarden ons vijf jaar geleden voor gek dat we op die manier wilden gaan bouwen.”

Ervaringen delen met anderen

“We hebben heel veel zelf uit moeten zoeken. Dat proces delen we heel graag met anderen. Het zou toch zonde zijn om dat níet te doen? Mensen kunnen natuurlijk advies vragen aan leveranciers en aannemers, maar wij kunnen over onze dagelijkse ervaringen vertellen, over wat het ons heeft opgeleverd. Elke dag weer genieten van extra comfort, bijvoorbeeld. En het leuke is dat bezoekers elkaar ook onderling inspireren: iedereen vertrekt met een heleboel nieuwe ideeën. Het levert écht iets op.”

Ook meedoen en andere inspireren? Meld uw woning aan op duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

 

Lees ook:

“Maak altijd een afweging tussen het verduurzamen van uw woning en de bouwkundige staat.”

Bij de aan- en verkoop van huizen spelen duurzaamheidsaspecten een steeds belangrijkere rol. Sinds 1…

Kom meer te weten over vleermuizen

Wie kent niet het lichte gevoel van opwinding bij het zien van vleermuizen die in…

Consuminderen: leuker dan u denkt

Consuminderen betekent niet op een houtje bijten, dat leuke dingen niet meer mogen en dat…