Duurzame Huizenroute: inspireren en geïnspireerd worden

Investeert u als woningeigenaar in de verduurzaming van uw eigen huis? Dan kan en wilt u daar vast bevlogen over vertellen. Op 2 en 9 november doen inwoners van de gemeente Bloemendaal weer mee aan de Duurzame Huizenroute: hét moment om anderen te inspireren om ook met isolatie en duurzame energie aan de slag te gaan.

Simone Philipsen uit Aerdenhout doet dit jaar voor de derde keer mee: “Geweldig om te zien dat mensen écht willen weten wat er allemaal mogelijk is. Ze komen met schriften en pennen en voorbereide vragen. In onze woning zijn veel elementen van duurzaamheid terug te vinden: een warmtepomp, zonnecollectoren, een groen dak, natuurlijke isolatie. Mensen verklaarden ons vijf jaar geleden voor gek dat we op die manier wilden gaan bouwen.”

Ervaringen delen met anderen

“We hebben heel veel zelf uit moeten zoeken. Dat proces delen we heel graag met anderen. Het zou toch zonde zijn om dat níet te doen? Mensen kunnen natuurlijk advies vragen aan leveranciers en aannemers, maar wij kunnen over onze dagelijkse ervaringen vertellen, over wat het ons heeft opgeleverd. Elke dag weer genieten van extra comfort, bijvoorbeeld. En het leuke is dat bezoekers elkaar ook onderling inspireren: iedereen vertrekt met een heleboel nieuwe ideeën. Het levert écht iets op.”

Ook meedoen en andere inspireren? Meld uw woning aan op duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

 

Lees ook:

Zomerhitte? Zo houdt u uw huis (en uw hoofd) koel

Met de hittegolf van de afgelopen dagen was het flink zweten. De verwachting is bovendien…

Aardgasalternatieven – deel 5: windenergie

Uiterlijk in 2050 moet Nederland van het aardgas af zijn. Dat betekent dat ook de…

Eerste hulp bij keuzestress: Zes tips om aanbieders te vergelijken

Mensen die hun huis gaan verduurzamen, hebben vaak veel ambitie om het zo energieneutraal mogelijk…