Radiatorfolie: kleine moeite, groot plezier

Er is een energiebesparende maatregel waarover je met recht kunt zeggen dat een kleine investering een leuke besparing kan opleveren: het aanbrengen van radiatorfolie. Per vierkante meter radiatorfolie bespaart u tien kubieke meter gas per jaar: goed voor een euro of acht per vierkante meter. Drie tips en gratis radiatorfolie voor wie er snel bij is.

  1. Plak radiatorfolie aan de achterkant van uw radiatoren

Radiatorfolie zorgt ervoor dat de stralingswarmte wordt gereflecteerd in de richting van de kamer, en niet langer grotendeels via de buitenmuur verdwijnt. De folie kan ook op de muur achter de radiator worden geplakt, maar het voordeel van het aanbrengen van folie aan de achterkant van de verwarming, is dat je er helemaal niks van ziet. De radiatoren kunnen tijdens dit klusje gewoon aan de muur blijven hangen.

  1. Gebruik folie met dubbelzijdig tape of magneettape

Radiatorfolie kan aangebracht worden met speciaal radiatorfolieplakband of met dubbelzijdig tape. Met dat laatste type tape is de folie makkelijker strak te trekken. Er bestaat ook magneettape waarmee de folie aangebracht kan worden. Het voordeel hiervan is dat u, bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen, de folie eenvoudig weer kunt verwijderen en meenemen. Met tape en al.

  1. Gratis radiatorfolie? Maak gebruik van het aanbod van de gemeente

De gemeente Bloemendaal biedt de eerste vijftig belangstellenden die zich hier aanmelden gratis radiatorfolie aan. Dit is vervolgens af te halen op het gemeentehuis in Bloemendaal of het Servicepunt in Bennebroek. Wees er snel bij!

Klik hier in meer te weten te komen over radiatorfolie. Lees hier wat u zelf nog meer kunt doen.

Lees ook:

Vloerverwarming altijd aan?!

Misschien kent u de tip wel: vloerverwarming kun je ’s nachts beter aan laten, dat…

Terugblik online bijeenkomst Transitievisie Warmte 10 mei 2021

In 2021 moet iedere gemeente een Transitievisie Warmte (TVW) opstellen. In die visie staat wat…

5 Tips voor Sinterklaas- en kerstcadeaus op maat

Uit onderzoek blijkt dat we dit jaar fors minder uitgeven aan cadeaus tijdens de feestdagen…