Warmtepomp en andere maatregelen volgend jaar nog aantrekkelijker

Al bezig met uw goede voornemens voor 2022? De aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp zou er zeker eentje kunnen zijn. Het subsidiebedrag voor (hybride) warmtepompen wordt per 2022 verhoogd van 20 naar 30 procent.

We hebben in eerdere artikelen verteld over de hybride warmtepomp. Over waarom ze een uitkomst zijn voor huizen  die nog niet heel goed geïsoleerd zijn, bijvoorbeeld. Ook als tussenstap naar – op termijn – een volledig gasloze woning kan de hybride warmtepomp een goede optie zijn. .

Wanneer u in één jaar meer dan twee aanpassingen aan uw woning doet waarmee u uw energieverbruik omlaag brengt, kunt u aanspraak maken op een investeringssubsidie van de overheid via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze pot wordt begin volgend jaar weer aangevuld. Hier leest u er meer over deze aantrekkelijke subsidies.

Wacht niet te lang

De komende drie jaar wordt het budget voor de ISDE verhoogd met 282 miljoen euro. Hoewel dat klinkt als een stevig bedrag, is het raadzaam om niet te lang te wachten met de eerste stappen wanneer u van de regeling gebruik wilt maken.

Warmtepompen en isolatiemaatregelen zijn, mede door de stijgende energieprijzen, erg gewild. Dat betekent enerzijds dat de subsidiepot onverwacht snel leeg kan zijn. Daarnaast zijn de agenda’s van goede installatiebedrijven en klusjesmannen snel vol. Het is tegenwoordig vaak lang wachten op een goede vakman. Nog een derde punt van aandacht: de installatie van een warmtepomp heeft pas zin wanneer de isolatie van uw huis goed op orde is. Ook dat vergt tijd.

Isolatieactie

Samen met Haarlem, Heemstede en Zandvoort doet Bloemendaal mee aan een speciale inkoopactie woningisolatie. Dat is een mooie gelegenheid om ervoor te zorgen dat uw woning comfortabeler wordt en nog meer geschikt voor een warmtepomp. Meer over deze actie leest u hier .

Lees ook:

Minder maaien, later maaien

Bijen eten geen gras, ze willen bloemen. Door in uw tuin minder vaak te maaien,…

Aardgasalternatieven – deel 2: zonnepanelen

Op termijn moeten ook in Bloemendaal de huizen van het aardgas. Welke energiebron hiervoor in…

De voordelen van de juiste bandenspanning

Een verstandig mens brengt elke twee maanden zijn autobanden op spanning. Alleen weten veel verstandige…