Isoleren? Doe het samen met de Energieke Burger

De zomer is de ideale tijd om uw woning voor te bereiden op het komende stookseizoen, zeker gezien de huidige energieprijzen. Isoleren is de sleutel tot het verminderen van uw energieverbruik en CO2-uitstoot. De Energieke Burger helpt u bij het maken van keuzes die bij uw woning passen. Onafhankelijk en gratis.

Misschien loopt u al langer rond met plannen om uw woning te verduurzamen, of hebt u al het een en ander gedaan, maar weet u niet hoe u nu het beste verder kunt gaan. Een energiecoach van De Energieke Burger bekijkt samen met u welke maatregelen bij uw woning en uw budget passen. Energiecoaches zijn inwoners van de gemeente Bloemendaal die een training hebben gevolgd en veel actuele kennis hebben. Onderling hebben ze intensief contact om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Het is een enthousiaste en ervaren club mensen.

Zo werkt het

U als woningeigenaar bepaalt het begeleidingstraject. Is het eenmalig, of wilt u ook verderop doorpakken?  Of wilt u samen met een groepje buren aan de slag? Coaches hebben ook daarin ervaringen opgedaan, bijvoorbeeld in de wijk Bloemhof in Bennebroek.

De energiecoaches voeren overigens geen maatregelen uit. Ze begeleiden, en doen dat onafhankelijk. Ze zijn niet verbonden aan leveranciers of andere bedrijven. Ze werken als vrijwilliger en dus gratis. Maar stichting De Energieke Burger is altijd blij met vrijwillige donaties, om zo de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen vergroten en aanschaf van apparatuur als infrarood camera’s te bekostigen.

Afspraak maken?

Een afspraak maken voor een bezoek van een energiecoach kan eenvoudig via de website van De Energieke Burger. Bekijk ook eens de tips van De Energieke Burger om zelf met kleine maatregelen al veel energie te besparen

Lees ook:

5 Dingen om te doen voordat u een offerte aanvraagt…

Uw huis verduurzamen is altijd een goed idee. Maar dat betekent niet dat het handig…

Wat betaalt u in 2022 voor uw energie?

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat de energieprijzen flink gestegen zijn. Daarnaast zijn ook…

Minder maaien, later maaien

Bijen eten geen gras, ze willen bloemen. Door in uw tuin minder vaak te maaien,…