Isoleren? Doe het samen met de Energieke Burger

De zomer is de ideale tijd om uw woning voor te bereiden op het komende stookseizoen, zeker gezien de huidige energieprijzen. Isoleren is de sleutel tot het verminderen van uw energieverbruik en CO2-uitstoot. De Energieke Burger helpt u bij het maken van keuzes die bij uw woning passen. Onafhankelijk en gratis.

Misschien loopt u al langer rond met plannen om uw woning te verduurzamen, of hebt u al het een en ander gedaan, maar weet u niet hoe u nu het beste verder kunt gaan. Een energiecoach van De Energieke Burger bekijkt samen met u welke maatregelen bij uw woning en uw budget passen. Energiecoaches zijn inwoners van de gemeente Bloemendaal die een training hebben gevolgd en veel actuele kennis hebben. Onderling hebben ze intensief contact om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Het is een enthousiaste en ervaren club mensen.

Zo werkt het

U als woningeigenaar bepaalt het begeleidingstraject. Is het eenmalig, of wilt u ook verderop doorpakken?  Of wilt u samen met een groepje buren aan de slag? Coaches hebben ook daarin ervaringen opgedaan, bijvoorbeeld in de wijk Bloemhof in Bennebroek.

De energiecoaches voeren overigens geen maatregelen uit. Ze begeleiden, en doen dat onafhankelijk. Ze zijn niet verbonden aan leveranciers of andere bedrijven. Ze werken als vrijwilliger en dus gratis. Maar stichting De Energieke Burger is altijd blij met vrijwillige donaties, om zo de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen vergroten en aanschaf van apparatuur als infrarood camera’s te bekostigen.

Afspraak maken?

Een afspraak maken voor een bezoek van een energiecoach kan eenvoudig via de website van De Energieke Burger. Bekijk ook eens de tips van De Energieke Burger om zelf met kleine maatregelen al veel energie te besparen

Lees ook:

Koudebrug in huis? Dit kunt u doen

Wie een koudebrug in huis heeft, verliest soms veel warmte naar buiten. Dat maakt het…

Hoe werkt een bodem-waterwarmtepomp?

Met een bodem-waterwarmtepomp kunt u uw woning volledig aardgasvrij maken. De benodigde warmte komt van…

Waarom stappen zetten? Drie boekentips voor een (warme) zomer

Wilt u meer lezen over klimaatverandering zonder dat u daar somber van wordt? Recentelijk zijn…