Energiecoaches: gezocht én aangeboden

Een energiecoach komt bij mensen thuis en brengt gratis slimme tips en mogelijkheden om te besparen. Het verplicht u als bewoner verder tot niks, maar resulteert vaak wel in een lagere energierekening. Energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers. Zo schakelt u er één in of wordt u er zelf één!

Recent heeft een nieuwe partij afspraken gemaakt met gemeente Bloemendaal voor de inzet van energiecoaches. Naast De Energieke Burger is nu ook !WOON actief. !WOON is een van oorsprong Amsterdamse organisatie en biedt specifiek advies en ondersteuning aan huurders in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland.

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach geeft laagdrempelig advies over energie besparen in huis door middel van het veranderen van gedrag en het toepassen van kleine bespaarproducten die geen grote investering vereisen. Soms mogen energiecoaches ook bespaarproducten weggeven. !WOON meldt dat bewoners zich bewuster worden van hun invloed op het verbruik en zo de eigen woonlasten kunnen verlagen met gemiddeld 8%. De energiecoaches van De Energieke Burger kunnen ook warmtebeelden maken en adviseren over slimme maatregelen. Zij hebben al zo’n 100 huishoudens geadviseerd in Bloemendaal.

Hoe schakel ik een energiecoach in?

Bent u huurder in de gemeente Bloemendaal? Uw woningcorporatie neemt vanaf eind februari contact met u op over de mogelijkheden.

Bent u huiseigenaar in Bennebroek of Vogelenzang? Dan kunt u zich wenden tot De Energieke Burger en voor een warmtescan in Overveen of Bloemendaal ook tot Duurzaam Overveen.

Zelf energiecoach worden?

De Energieke Burger leidt mensen op tot Energiecoach en gaat binnenkort weer nieuwe coaches trainen. Via de website en de.energieke.burger@gmail.com krijgt u meer informatie.

!WOON is ook op zoek naar mensen die energiecoach willen worden. Het volgende opleidingsdag is 25 februari. Via deze pagina kunnen geïnteresseerden zich opgeven om vrijwilliger te worden. !WOON neemt dan telefonisch contact op voor een intakegesprek.

Lees ook:

Nieuwe energiecoaches gezocht

De Energieke Burger zoekt nieuwe energiecoaches. Deze coaches helpen andere inwoners met adviezen over energiebesparing…

Geen vuurwerk, wel spetterend het nieuwe jaar in

Sinds 2021 mag in de gemeente Bloemendaal geen vuurwerk worden afgestoken tijdens de jaarwisseling. Lees…

Digitale schoonmaak scheelt bakken energie

De termen minimaliseren en ontspullen vallen steeds vaker, ook in relatie tot duurzaamheid. Minder vaak…