Energiecoaches: gezocht én aangeboden

Een energiecoach komt bij mensen thuis en brengt gratis slimme tips en mogelijkheden om te besparen. Het verplicht u als bewoner verder tot niks, maar resulteert vaak wel in een lagere energierekening. Energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers. Zo schakelt u er één in of wordt u er zelf één!

Recent heeft een nieuwe partij afspraken gemaakt met gemeente Bloemendaal voor de inzet van energiecoaches. Naast De Energieke Burger is nu ook !WOON actief. !WOON is een van oorsprong Amsterdamse organisatie en biedt specifiek advies en ondersteuning aan huurders in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland.

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach geeft laagdrempelig advies over energie besparen in huis door middel van het veranderen van gedrag en het toepassen van kleine bespaarproducten die geen grote investering vereisen. Soms mogen energiecoaches ook bespaarproducten weggeven. !WOON meldt dat bewoners zich bewuster worden van hun invloed op het verbruik en zo de eigen woonlasten kunnen verlagen met gemiddeld 8%. De energiecoaches van De Energieke Burger kunnen ook warmtebeelden maken en adviseren over slimme maatregelen. Zij hebben al zo’n 100 huishoudens geadviseerd in Bloemendaal.

Hoe schakel ik een energiecoach in?

Bent u huurder in de gemeente Bloemendaal? Uw woningcorporatie neemt vanaf eind februari contact met u op over de mogelijkheden.

Bent u huiseigenaar in Bennebroek of Vogelenzang? Dan kunt u zich wenden tot De Energieke Burger en voor een warmtescan in Overveen of Bloemendaal ook tot Duurzaam Overveen.

Zelf energiecoach worden?

De Energieke Burger leidt mensen op tot Energiecoach en gaat binnenkort weer nieuwe coaches trainen. Via de website en de.energieke.burger@gmail.com krijgt u meer informatie.

!WOON is ook op zoek naar mensen die energiecoach willen worden. Het volgende opleidingsdag is 25 februari. Via deze pagina kunnen geïnteresseerden zich opgeven om vrijwilliger te worden. !WOON neemt dan telefonisch contact op voor een intakegesprek.

Lees ook:

Nieuw energielabel op apparaten: dit is wat u moet weten

We zullen u niks nieuws vertellen wanneer we melden dat een groen energielabel op een…

Duurzaamheidskrant Bloemendaal 2023

De Duurzaamheidskrant Bloemendaal – editie 2023 – is in oktober 2023 onder zo’n 11.000 huishoudens…

Voorkom sluipverbruik en bespaar tot wel 100 euro per jaar

Een gemiddeld huishouden is volgens Milieu Centraal per jaar zo’n 100 euro kwijt aan sluipverbruik.…