Uw oude koelkast of vriezer is 35 euro waard

Veel nieuwe koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties zijn veel energiezuiniger dan oudere modellen. Koop voor 30 juni a.s. een nieuw energiezuinig apparaat, en u ontvangt 35 euro voor uw oude.

Stichting OPEN organiseert samen met APPLiA Nederland en de Wecycle-inleverpunten een eenmalige landelijke inruilactie voor oude koel- en vriesapparatuur. De reden? Veel mensen hebben een energievretende koelkast of vriezer staan, terwijl nieuwere modellen veel zuiniger zijn. Ter vergelijking: een oude koel-vriescombinatie met label E gebruikt als snel zo’n 230 kWh per jaar, terwijl nieuwe modellen zo’n 120 kWh gebruiken. Dat is bijna de helft. De energie die u zo bespaart, weegt ruimschoots op tegen de milieu-impact van het maken van een nieuw, zuinig apparaat.

Zo werkt het

Na inleveren van de oude koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie ontvangt u van de fabrikant van uw nieuwe apparaat een inleverpremie van 35 euro op uw oude apparaat. Hiervoor moet u een bewijs van inlevering krijgen van de verkoper of een foto maken van het inleveren van uw oude apparaat. U kunt deze gegevens uploaden op de speciale cashbackpagina van de fabrikant. Daar vult u ook uw bankgegevens in voor het storten van de 35 euro. Kijk voor alle voorwaarden en de lijst met deelnemende fabrikanten op koelkastinruilen.nl.

Lees ook:

Duurzaamheidskrant Bloemendaal 2023

De Duurzaamheidskrant Bloemendaal – editie 2023 – is in oktober 2023 onder zo’n 11.000 huishoudens…

Water van A tot Z op het Waterloket

Sinds een paar maanden is er in Bloemendaal een online Waterloket. Hier vindt u informatie…

Welke isolatiemaatregel verdient zich het snelst terug?

Door de hogere aardgasprijs is de terugverdientijd van isolatiemaatregelen de afgelopen jaren flink afgenomen. In…