Vijf duurzame apps die u helpen

Handig, al die appjes die helpen om een duurzame keuze te maken. Wij delen graag onze top 5 met u. En we verwijzen direct naar Google Play (Android) en de App Store (iOS) zodat u ze meteen kunt downloaden.

1. Klima
Deze app helpt u uw persoonlijke CO2-voetafdruk te berekenen en doet suggesties om deze terug te dringen en/of te compenseren.
Google Play, App Store

2. Too Good To Go
Voedseloverschotten worden behoed voor de vuilnisbelt door vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. De app laat duidelijk op een kaart zien welke winkels bij u in de buurt meedoen, wat u precies kunt ophalen, wanneer en tegen welke prijs. Wel even registreren met uw mailadres.
Google Play, App Store

3. Questionmark
Met deze app checkt u in hoeverre producten impact hebben op milieu, dierenwelzijn en gezondheid, simpelweg door de barcode te scannen.
Google Play, App Store

4. Beat the Microbead
Microbeads zijn kleine plastic bolletjes die worden toegevoegd aan verschillende producten zoals douchegel, scrubs en zepen. Deze komen via de afvoer én de waterzuivering in het milieu terecht. Met deze app ziet u meteen of een verzorgingsproduct microbeads bevat.
Google Play, App Store

5. Afvalscheidingswijzer
App van Milieu Centraal waarmee u precies weet wat in welke container mag. Want dat is niet altijd even duidelijk. Wist u bijvoorbeeld dat pizzadozen niet bij het oud papier mogen en een gebroken glas niet in de glasbak?
Google Play, App Store

 

Lees ook:

Zin en onzin over gft-inzameling: 5 mythen ontkracht

In onze gemeente wordt groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden ingezameld. Hoe nuttig is dat?…

Wist u dat…

… een groene erfafscheiding niet gebonden is aan een maximumhoogte? Hekken, muren, schuttingen en andere…

Acht maatregelen waar u geen spijt van krijgt

Ze zijn bedoeld om te helpen, maar het kan ook knap verwarrend zijn, alle tips…