Bloemendaalzetstappen-banner-afvalhelden2

Week van de AfvalHelden

Van 4 tot en met 10 maart was het de Week van de AfvalHelden. Tijdens deze week hebben we medewerkers in het zonnetje gezet die zich inzetten voor het inzamelen, recyclen en verwerken van afval, het draaiende houden van de milieustraat en het schoonhouden van onze omgeving. Gemeente Bloemendaal zorgt er samen met Meerlanden voor dat de openbare ruimte er elke dag weer schoon en opgeruimd bij staat. 

Wethouder Henk Wijkhuisen ging een dag op pad met Meerlanden om zijn waardering uit te spreken. En om te horen hoe inwoners nog beter om kunnen gaan met hun afval.

Play Video

Meerlanden geeft tips en tops:

"In gemeente Bloemendaal worden inwoners steeds beter in het scheiden van GFT"

"Gelukkig zijn we al goed op weg", zo geeft Meerlanden aan: “Inwoners van gemeente Bloemendaal worden steeds beter in het inzamelen van GFT+E. Ze zijn er al echt aan gewend geraakt en de containers zitten vooral in het voor- en najaar lekker vol. Sommige inwoners staan ons al op te wachten of sprinten naar buiten als ze ons zien aanrijden. Het is leuk om deze bekende gezichten te zien op onze route. Maar..., je moet er niet vanuit gaan dat we elke keer rond dezelfde tijd langskomen. Soms veranderen we de route en komen we eerder of later langs. Zet dus altijd voor 7.30 uur je container aan de weg!"

"We zien onderweg ook regelmatig afval naast de containers of in de brengparkjes. Dit kunnen wij met onze wagen niet meenemen. Daar moeten collega’s van ons speciaal voor langskomen. Het is beter als inwoners dit zelf (gratis) wegbrengen naar de milieustraat of in de goede container doen. Als het gaat om grofvuil kun je ook een afspraak met ons maken om het te laten ophalen. En zie je toch afval naast de containers, meld dit dan bij ons per mail (pi@meerlanden.nl) of telefonisch (0297-381717). Dan lossen we het zo snel mogelijk op. Samen houden we het netjes in gemeente Bloemendaal!”

Wat doet u tijdens de week van de AfvalHelden?

Op verschillende manieren kunt u de AfvalHelden bedanken voor hun harde werk. Bijvoorbeeld door uw duim op te steken als u een AfvalHeld aan het werk ziet, of bied eens een kop koffie aan, of deel iets lekkers uit.

Zes tips en meer inspiratie vindt u op de website van de Week van de AfvalHelden.