Vloerisolatie? Funderingsherstel? Houd kabels en leidingen bereikbaar

Steeds meer Bloemendaalse huizenbezitters zijn bezig met de verduurzaming van hun woning. Isoleren scheelt energiekosten en verkleint uw uitstoot van broeikasgassen. Tot zover wat u allemaal allang wist. Netbeheerder Stedin doet echter een dringende oproep: zorg dat na een verbouwing, renovatie of isolatiewerkzaamheden de elektriciteitskabels en gasleidingen in uw woning goed bereikbaar blijven. 

Stedin constateert dat gasleidingen en stroomkabels steeds vaker beschadigd raken of te grondig worden ‘weggewerkt’ tijdens funderings- of isolatiewerkzaamheden. Deze kabels en leidingen liggen onder de vloer en moeten goed bereikbaar zijn om u altijd veilig gas en stroom te kunnen leveren. Ook voor reparatie of onderhoud moet de netbeheerder aan de slag kunnen. U zit er ongetwijfeld niet op te wachten dat uw pas geïsoleerde vloer weer opengebroken moet worden, met alle overlast en onkosten van dien.

Bespreek het met uw aannemer

Bespreek de bereikbaarheid van kabels en leidingen daarom met uw aannemer, wanneer deze met of onder de vloer aan de slag gaat. Dat geldt overigens ook voor uw drinkwateraansluiting. Op de website van drinkwaterbedrijf PWN vindt u hier meer over uw wateraansluiting. Op deze webpagina van Stedin zijn de aansluitvoorwaarden te vinden voor gas en elektriciteit. Een aantal tekeningen maakt in een oogopslag duidelijk waar u of uw aannemer op moet letten voor een goede bereikbaarheid van gas en elektra.

Lees ook:

“Het is nooit rendabel om je huis te verduurzamen!” Feit of fabel?

Eind augustus publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) een rapport over de betaalbaarheid van…

Hoe werkt een lucht-waterwarmtepomp?

Onderzoekt u ook of u uw cv-ketel kunt inruilen voor een alternatief dat weinig of…

Zin in andere en duurzame wanden?

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u overweegt uw muren…