Vier argumenten om in 2020 zonnepanelen te plaatsen

Ongeveer 1 op de 10 huishoudens in Nederland heeft zonnepanelen. Eind 2018 lagen op een kleine 800.000 daken zo’n 9,2 miljoen zonnepanelen, met een gezamenlijk vermogen van 2.300 miljoen wattpiek. Ter vergelijking: daarmee kun je zo’n 1,2 miljoen elektrische auto’s een jaar laten rijden (bij gemiddeld gebruik). Heeft u nog geen panelen op uw dak? Dit zijn de vier argumenten om in 2020 in te stappen.

  1. Zonnepanelen zijn de afgelopen 5 jaar zo’n 25 procent goedkoper geworden. Het kabinet wil de salderingsregeling weliswaar afbouwen,  maar ook zonder financiële steun van de overheid is het aantrekkelijk om zonnepanelen op je dak te leggen.
  2. Investeren in zonnepanelen geeft gemiddeld een rendement dat vergelijkbaar is met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Kom daar nog maar eens om bij een bank!
  3. Bij het opwekken van elektriciteit in een zonnepaneel komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Uw wekt dus 100% groene stroom op.
  4. De zomers van 2018 en 2019 waren de beste ooit voor zonnepanelenbezitters: afgelopen zomer brachten zonnepanelen 10 procent meer op dan gemiddeld; in augustus zelfs 16 procent meer dan in een gemiddelde augustusmaand. De extra opbrengst van zonnepanelen op Nederlandse huizen is goed voor het jaarlijkse stroomverbruik van 38.000 huishoudens. Wie weet wat 2020 brengt…
    (Bron: Milieu Centraal)

Lees ook:

Uw gft-bak staat bijna overal voor open!

Een goed en eenvoudig te realiseren voornemen voor 2022? Minder gft bij het restafval! Want…

Vijf tips voor een groene en duurzame tuin

Nu we allemaal worden gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven, mogen tuinbezitters zich extra…

Doe eens een duintuin

Ha, heerlijk: lente. We kunnen de tuin weer in. Jeuken uw groene vingers ook al?…