Tweedehands elektrische auto steeds interessanter

De tijd dat elektrische auto’s vooral interessant waren voor zakelijke leaserijders, loopt ten einde. Niet alleen komen er steeds meer en steeds betere modellen op de markt die wat betaalbaarder zijn, ook het tweedehands aanbod groeit gestaag. Zeker het overwegen waard, vooral ter vervanging van een tweede auto die u gebruikt voor kortere afstanden.

De staat van de accu is het belangrijkste criterium voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. Gelukkig blijkt de accucapaciteit van auto’s in de praktijk een stuk minder hard terug te lopen dan die van bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Vrijwel alle modellen van vijf jaar of ouder hebben nog tussen de 80 en 97 procent van de originele accucapaciteit over. Het merendeel zit zelfs nog boven de 90 procent.

Aanschafsubsidie

De overheid stimuleert niet alleen de aanschaf van nieuwe, maar ook van tweedehands elektrische auto’s. Zo kunt u een aanschafsubsidie aanvragen en betaalt u geen motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) en bpm. Dit laatste is de eenmalige ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’ die in Nederland verplicht is bij de aanschaf van een personenauto, bestelauto of motor. Hier vindt u alle fiscale voordelen voor elektrische auto’s, op een rij gezet door de ANWB.

Elektrisch autodelen

Autodelen is ook flink in opkomst. Want waarom zou je nog een (tweede) auto aanschaffen die een groot deel van de tijd stil voor de deur staat? In een eerder artikel zijn we uitgebreid ingegaan op allerlei initiatieven waar u een deelauto kunt gebruiken of waar u samen met uw buren een deelautoproject kunt starten. En ook daar neemt het aantal elektrische deelauto’s flink toe.

Lees ook:

Gezocht: beelden van nachtdieren

Helpt u ook mee om de biodiversiteit in Bloemendaal te verbeteren? We zijn op zoek…

Kom naar startbijeenkomsten Energieke Burger: ‘Met energie aan de slag’

De Energieke Burger, de  vrijwilligersorganisatie die inwoners van Bloemendaal helpt bij het verduurzamen van hun…

Doe mee aan de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland

Dit najaar vindt de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland plaats. Bent u goed…