Subsidieregeling eigen zonnepanelen met drie jaar verlengd

Goed nieuws voor wie eigen zonnepanelen wil aanschaffen of deze al heeft: de interessante salderingsregeling wordt met maar liefst 3 jaar verlengd.

Wie zonnepanelen op eigen dak heeft, wekt de meeste stroom overdag op maar gebruikt zelf de meeste stroom ‘s avonds. De salderingsregeling zorgt ervoor dat eigenaren van zonnepanelen de energie die zelf opwekken en terugleveren aan het elektriciteitsnet volledig mogen aftrekken van het eigen energieverbruik. Over dat deel is dan geen energiebelasting verschuldigd.

Goede terugverdiendtijd

Het was tot voor kort onduidelijk of het kabinet deze regeling zou verlengen. Afschaffing zou ervoor zorgen dat de terugverdientijd van zonnepanelen flink boven het huidige gemiddelde – zo’n zeven jaar – zou komen te liggen. Hierdoor zou het veel minder interessant worden voor burgers om te investeren in deze vorm van duurzame opwek.

De verwachting is dat de salderingsregeling na 2023 zal worden afgebouwd. De verwachting is echter dat in de jaren daarna de prijs van zonnepanelen dusdanig is gedaald dat ook investeren zonder subsidie aantrekkelijk is.

 

Lees ook:

Drie manieren om uw buitenmuren te isoleren

Buitenmuren isoleren kan op verschillende manieren. Welke methode u kiest, hangt voor een belangrijk deel…

Zonnepanelen of zonneboiler? Of allebei?

Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water. Met een combinatie van beide beperkt u…

Slopen of verduurzamen? Check op asbest!

Dat asbest gevaarlijk is voor mens en milieu, dat weten we inmiddels wel. Toch is…