Stap nu voordelig over naar een (nog) groenere energieleverancier

Coronamaatregelen hebben grote delen van de economie stilgelegd. Daardoor kwam de olieprijs in vrije val en wordt inmiddels ook gas steeds goedkoper. Alles bij elkaar zijn de tarieven van energiebedrijven met 25 procent gedaald in vergelijking met een jaar geleden. Loopt het contract met uw energieleverancier binnenkort af, dan kunt u honderden euro’s besparen door nu over te stappen. En het is meteen een mooi moment om te kiezen voor een (nog) groenere leverancier.

Niet langer slapend arm worden

In de gas- en stroommarkt is overstappen sowieso bijna altijd voordelig. Wie niet oplet wordt, zoals de Volkskrant het onlangs noemde, ‘slapend arm’. Aanbiedingen en welkomstbonussen van vaak meer dan 100 euro zorgen ervoor dat overstappers goedkoper uit zijn dan klanten die loyaal blijven aan hun energieleverancier.

Wie één of drie jaar een vaste prijs voor energie betaalt, krijgt na afloop van dat contract stilzwijgend het variabele tarief, dat altijd hoger is. Overstappen tijdens de looptijd van het contract gaat gepaard met het betalen van een afkoopsom. Loopt het contract nog twee maanden of minder, dan kunt u meestal wel overstappen zonder deze boete. Op de site van Autoriteit Consument en Markt (ACM) vindt u alle wettelijke regels.

Duurzaamheid meewegen

Betaalt u op dit moment geen vaste prijs? Dan kunt u veel besparen door nu over te stappen en deze historisch lage prijzen eventueel voor langere tijd te laten vastleggen. Independer vergelijkt meteen voor u hoe duurzaam het gas en de elektriciteit van uw nieuwe leverancier zijn, zodat u dit in uw keuze kunt laten meewegen. Bij de energievergelijker van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE staat duurzaamheid bovenaan. Wie via deze site overstapt, sponsort meteen de Wise campagne voor groene stroom.

Lees ook:

Afgedankte zonnepanelen? E-waste!

Meer dan anderhalf miljoen Nederlandse huishoudens hebben zonnepanelen op hun dak en dat aantal zal…

Slopen of verduurzamen? Check op asbest!

Dat asbest gevaarlijk is voor mens en milieu, dat weten we inmiddels wel. Toch is…

Welke elektrische fiets past bij u?

E-bike, speedbike, speed pedelec… de keuze in elektrische fietsen is in een relatief korte tijd…