Duurzaam wonen met het gezin. Bloemendaal zet stappen

Zet ook stappen naar slim en duurzaam wonen

Naar meer comfort en lagere kosten

Naar een schonere leefomgeving

Bloemendaal zet stappen inspireert en helpt inwoners van Overveen, Bloemendaal, Aerdenhout, Vogelenzang en Bennebroek bij het verlagen van hun energierekening en het toekomstbestendig maken van hun woning.

Weet u niet hoe u de overstap moet maken naar de juiste (hybride) warmtepomp en welke leveranciers betrouwbaar zijn? Of ziet u gewoon op tegen al het gedoe? Met de regionale inkoopactie wordt het een stuk eenvoudiger om een warmtepomp te laten installeren.

Lees meer over deze inkoopactie

De gemeente Bloemendaal heeft met behulp van uw reacties een nieuwe plankaart laadpalen gemaakt voor nieuwe openbare laadpalen. Daarop staan 22 nieuwe locaties die geschikt zijn bevonden.

Van 22 april tot 3 juni kunt u deze nieuwe locaties positief of negatief beoordelen. Op basis van de beoordelingen wordt de plankaart definitief gemaakt.

Vanaf 15 april 2024 kunnen inwoners van Bloemendaal weer subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak. Na het succes van vorig jaar is besloten om de regeling te verruimen. Naast je woonhuis, is subsidie voor een groen dak nu ook beschikbaar voor op je garage, schuur of bedrijfspand, zowel voor kleine als grotere oppervlakken.

Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie

Deze Bloemendalers zetten al stappen

Tal van inwoners in Bloemendaal hebben al grote en kleine stappen gezet om hun woning te verbeteren. Ontdek hoe ze hun energierekening verlagen en ervoor zorgen dat hun huis comfortabeler wordt.

Yolanthe is blij met haar hybride warmtepomp

De energierekening van Yolanthe Zwaak uit Aerdenhout was door de prijsstijgingen flink opgelopen: bijna 700 euro per maand betaalde ze. Om die kosten wat te…

Lees verder

Sander huurt zonnepanelen van de woningcorporatie

Als huurder heb je minder invloed op de duurzaamheid van je woning dan wanneer je huiseigenaar bent. Maar Sander Hartveld doet wat hij kan. “Het…

Lees verder

Wat kan ik doen?

Een lagere energierekening en een comfortabeler huis bereikt u door uw woning te verbeteren, zelf energie op te wekken en slimmer met energie om te gaan. Check welke stappen u kunt nemen om uw woning toekomstbestendig te maken.

4 stappen om te verduurzamen Stappen om mijn woning te verbeteren

Actueel

Een overzicht van interessante ontwikkelingen voor Bloemendalers die kleine of juiste grote stappen willen maken bij de verduurzaming van hun woning en het vergroten van hun wooncomfort.

Ledverlichting rules: Effe dimmen scheelt een hoop

In amper tien jaar tijd heeft de ledlamp zijn minder energiezuinige voorgangers van het podium verdrongen. De lampen zijn duurder in aanschaf, maar die investering verdient zich terug door het…

Lees verder

Warmtepomp en andere maatregelen volgend jaar nog aantrekkelijker

Al bezig met uw goede voornemens voor 2022? De aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp zou er zeker eentje kunnen zijn. Het subsidiebedrag voor (hybride) warmtepompen wordt per 2022…

Lees verder

Zuinig rijden met verbrandingsmotor

Nog geen elektrische auto voor de deur? Jammer, maar ook met een ‘ouderwetse’ verbrandingsmotor kunt u een stuk zuiniger rijden. Hoe? Door Het Nieuwe Rijden.

Lees verder

Klimaatroute: Gratis energieadvies aan huis

Heeft u een brief van de gemeente ontvangen over Klimaatroute? Dan belt ergens in de komende twee maanden iemand bij u aan met een groen logo op de jas en…

Lees verder

Digitale schoonmaak scheelt bakken energie

De termen minimaliseren en ontspullen vallen steeds vaker, ook in relatie tot duurzaamheid. Minder vaak wordt daarbij gedacht aan ‘digitaal ontspullen’: het weggooien van dubbele of oude data. Terwijl dataopslag…

Lees verder

Uw gft-bak staat bijna overal voor open!

Een goed en eenvoudig te realiseren voornemen voor 2022? Minder gft bij het restafval! Want gft scheiden is echt een eitje en uw resten vormen een waardevolle grondstof.

Lees verder

Bespaartip: voorkom warmteverlies met een deurdranger

Tocht zorgt in veel huizen voor warmteverlies en een hogere energierekening. Het dichtmaken van alle naden en kieren in een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap scheelt al snel zo’n 70 m3…

Lees verder

Drie manieren om uw buitenmuren te isoleren

Buitenmuren isoleren kan op verschillende manieren. Welke methode u kiest, hangt voor een belangrijk deel af van het bouwjaar van uw woning. En van de ambities die u hebt voor…

Lees verder

Partners

Op zoek naar manieren om energie te besparen of het verduurzamen van uw woning? De volgende partijen kunnen u helpen.