Kom naar startbijeenkomsten Energieke Burger: ‘Met energie aan de slag’

De Energieke Burger, de  vrijwilligersorganisatie die inwoners van Bloemendaal helpt bij het verduurzamen van hun woning, gaat net zo voortvarend van start als de naam belooft. Op donderdagavond 17 oktober doet wethouder Henk Wijkhuisen de aftrap bij een startbijeenkomst in Vogelenzang; op donderdag de 24ste in Bennebroek. Thema: ‘Met Energie aan de slag’.

Het beantwoorden van bewonersvragen over de energietransitie in het algemeen en over  woningaanpassingen in het bijzonder: dat is de doelstelling van deze startbijeenkomsten.  Tenminste, daar wil De Energieke Burger deze avond een voorzet voor doen.

 

Vragen

Allereerst zal wethouder Wijkhuisen, binnen onze gemeente verantwoordelijk voor de energietransitie, duurzaamheid en milieu, een verhaal houden over de implicaties van de energietransitie. Dat roept ongetwijfeld vragen op. Want wat betekent de wat plastische term  ‘van het gas af’ voor inwoners van de gemeente Bloemendaal? Wijkhuizen zelf zal hier een aantal vragen over kunnen beantwoorden; aansluitend zijn er vijf ‘energietafels’ ingericht, waar u bij speciaal hiervoor getrainde energiecoaches van De Energieke Burger terecht kunt voor informatie.

Vijf energietafels

Deze vijf tafels zijn ingericht voor specifieke doelgroepen: voor woningbezitters met een appartement, een rijtjeshuis, een twee-onder-een-kap, of een vrijstaande woning , én voor huurders. Op die manier kunnen vragen gerichter beantwoord worden. Wie zijn contactgegevens achterlaat zal op de hoogte gehouden worden van relevante ontwikkelingen. Ook wil De Energieke Burger bewoners met vergelijkbare vragen en behoeftes met elkaar in contact brengen.

Een eerste aanzet daartoe zal gegeven worden op zaterdag 16 november, tijdens het eerste Energie Café. Tussen 9.30 en 12.00 opent Dorpshuis Vogelenzang zijn deuren voor een inloopspreekuur over vragen rondom energiebesparing, isolatie en woningaanpassingen. Op basis van de vragen die tijdens de startbijeenkomst worden opgehaald, kunnen dan ook themagroepen bij elkaar komen. Klik hier voor meer informatie over De Energieke Burger.

 


Startbijeenkomst Vogelenzang: donderdag 17 oktober 20:00 (inloop vanaf 19:30), Dorpshuis, Henk Lensenlaan 2a, Vogelenzang

Startbijeenkomst Bennebroek: donderdag 24 oktober 20:00 (inloop vanaf 19:30), Het Trefpunt, Akonietenplein 1, Bennebroek


 

Lees ook:

Broodjes aap op het dak

Op steeds meer daken verschijnen zonnepanelen. Nog niet op de uwe? Misschien gelooft u nog…

Vijf vragen en antwoorden over de thuisbatterij

Met energietarieven die de pan uitrijzen, is het slim om te onderzoeken op welke manier…

Top 5 beste woningverbeteringen voor 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Zeker als het gaat om het…