Bloemendaalzetstappen-Isoleer-mee-bannerG

Meer wooncomfort en een lagere energierekening? Isoleer mee!

Met een goed geïsoleerd huis verhoogt u het wooncomfort en verbruikt u minder energie. Dat scheelt geld. Om makkelijk isolatiestappen te zetten, organiseert gemeente Bloemendaal een isolatieactie. Doet u mee?

Een geïsoleerd huis voelt comfortabel aan. U hebt minder last van kou en tocht. In de zomer blijft uw huis juist koeler. En naast lagere energiekosten bereidt u uw huis ook voor op een aardgasvrije toekomst.

Inwoners met een grondgebonden woning kunnen tegen een scherpe prijs dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie of isolerend glas laten aanbrengen. Deze actie is op dit moment niet voor mensen die een appartement hebben in een VvE.

Als u met de isolatieactie meedoet, krijgt u onafhankelijk advies, goede prijzen en snelle levertijden.

Zo werkt de isolatieactie

 • Woningopname en adviesrapport

  Na uw aanmelding voor de isolatieactie, wordt door een adviseur van Susteen een afspraak gemaakt voor een woningopname. U ontvangt een adviesrapport met daarin de stappen om uw woning te isoleren. Het advies is gratis en u zit nergens aan vast.

 • Offertes aanvragen en beoordelen

  Voor de isolatiemaatregelen ontvangt u via Susteen een of meerdere offertes. Voor het beoordelen kunt u de hulp inschakelen van de adviseur. Samen met de adviseur bespreekt u de voor- en nadelen van elke offerte.

 • Financiering regelen en opdracht verlenen

  De adviseur helpt bij zoeken van dekkende financiering voor de isolatiemaatregelen. Er zijn verschillende subsidieregelingen waarvan gebruikt kan worden gemaakt. In deze stap wordt ook gekeken of u in aanmerking komt voor een extra bijdrage van gemeente Bloemendaal.

 • Uitvoeren werkzaamheden

  Nadat u opdracht hebt gegeven worden de isolatiemaatregelen uitgevoerd. De adviseur regelt het contact met de uitvoerder van de werkzaamheden als het nodig is.

 • Nazorg en evaluatie

  De adviseur vraagt naar uw ervaringen met de isolatieactie. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor verdere verduurzaming van uw woning.

Meedoen aan de isolatieactie? Meld u dan nu aan!

Om mee te doen aan de actie is het belangrijk dat u de situatie kiest die op u van toepassing is. Goed om te weten dat gemeente Bloemendaal afhankelijk van uw situatie nog een extra bijdrage doet voor de isolatiemaatregelen. Met die bijdrage kunt u tot wel twee isolatiemaatregelen zonder eigen bijdrage laten uitvoeren.

Bloemendaal-Campagnebeeld-Isoleer mee_dame-geletrui

Kies uw situatie

U bent eigenaar en bewoner van een woning op eigen grond en:

Vragen of hulp nodig?

Susteen helpt u graag. Neem contact op met Susteen via klantenservice@susteen.nl of 085 8085119. Voor algemene vragen kunt u de gemeente Bloemendaal bereiken via duurzaam@bloemendaal.nl of bel naar 14023.

Veelgestelde vragen

Ontdek wat andere Bloemendalers hebben gedaan om comfortabeler te wonen