Gezocht: energiecoaches

Het zijn drukke tijden voor de energiecoaches in Bloemendaal. En omdat het aantal aanvragen voor coachingsgesprekken nog steeds stijgt, zijn er meer nodig. Iets voor u, een paar uur per week?

De Energieke Burger helpt inwoners van Bloemendaal bij het verduurzamen van hun koopwoning. Energiecoaches komen aan huis, voor een maatwerkgesprek. De coaches van de stichting zijn allen vrijwilliger en hebben een speciale opleiding gevolgd van drie dagdelen en een deel zelfstudie. Ook leren ze steeds weer van elkaar en vullen ze elkaar aan. Het is een hechte club van inmiddels twaalf coaches.

Meer coachingsgesprekken

De vraag naar coachingsgesprekken neemt flink toe, en dus is er ruimte voor nieuwe coaches. Vrouwen in het team zijn ook zeer welkom! Coach Nico Lommerse zegt hierover: “De ervaring leert dat mensen die gecoacht zijn vaak interesse krijgen om zelf coach te worden. Maar dat zijn meestal de mannen. En dat terwijl de vrouwen net zo betrokken zijn bij de verduurzamingsplannen van hun woning.”

Wilt u energiecoach worden, dan kunt u zich aanmelden via energiekeburger.nl.  Lees hier de ervaringen van coach Jos Harmsen en die van Tom Houtkamp.

Lees ook:

Informatiebijeenkomsten woningisolatie

Gemeente Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort organiseren samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale isolatiebedrijven…

Vijf vragen en antwoorden over de thuisbatterij

Met energietarieven die de pan uitrijzen, is het slim om te onderzoeken op welke manier…

Woningverduurzaming financieren – Deel 4: Het Nationaal Energiebespaarfonds

Het verduurzamen van uw woning levert u meer wooncomfort op én een lagere energierekening. Maar…