Gezocht: energiecoaches

Het zijn drukke tijden voor de energiecoaches in Bloemendaal. En omdat het aantal aanvragen voor coachingsgesprekken nog steeds stijgt, zijn er meer nodig. Iets voor u, een paar uur per week?

De Energieke Burger helpt inwoners van Bloemendaal bij het verduurzamen van hun koopwoning. Energiecoaches komen aan huis, voor een maatwerkgesprek. De coaches van de stichting zijn allen vrijwilliger en hebben een speciale opleiding gevolgd van drie dagdelen en een deel zelfstudie. Ook leren ze steeds weer van elkaar en vullen ze elkaar aan. Het is een hechte club van inmiddels twaalf coaches.

Meer coachingsgesprekken

De vraag naar coachingsgesprekken neemt flink toe, en dus is er ruimte voor nieuwe coaches. Vrouwen in het team zijn ook zeer welkom! Coach Nico Lommerse zegt hierover: “De ervaring leert dat mensen die gecoacht zijn vaak interesse krijgen om zelf coach te worden. Maar dat zijn meestal de mannen. En dat terwijl de vrouwen net zo betrokken zijn bij de verduurzamingsplannen van hun woning.”

Wilt u energiecoach worden, dan kunt u zich aanmelden via energiekeburger.nl.  Lees hier de ervaringen van coach Jos Harmsen en die van Tom Houtkamp.

Lees ook:

Weg met weggooiverpakkingen: wat verandert er en wat kunt u zelf doen?

Om hergebruik te stimuleren, zijn er per 1 juli nieuwe regels voor plastic weggooiverpakkingen. En…

Geen vuurwerk, wel spetterend het nieuwe jaar in

Sinds 2021 mag in de gemeente Bloemendaal geen vuurwerk worden afgestoken tijdens de jaarwisseling. Lees…

Ruimte voor zonnepanelen? Nu doen!

Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling voor zonnepanelen afgebouwd. Vanaf dat moment worden zonnepanelen ieder jaar…