Gezocht: beelden van nachtdieren

Helpt u ook mee om de biodiversiteit in Bloemendaal te verbeteren? We zijn op zoek naar beelden van nachtdieren.

Bloemendaal is onlangs uitgeroepen tot groenste gemeente van Nederland. En dat is niet zo raar want onze gemeente is rijk is aan verschillende landschappen, tuinen, groene woonwijken en mooie landgoederen. Met de biodiversiteit in Bloemendaal zit het wel goed, zou je denken. Voor een deel is dat waar. Maar er zijn ook ontwikkelingen die de biodiversiteit in onze gemeente bedreigen.

Nachtleven

De gemeente doet daarom onderzoek naar het dierlijk nachtleven. Op verschillende locaties binnen de gemeente zijn wildcamera’s geplaatst. Deze camera’s brengen in beeld welke dieren er ’s nachts actief zijn.

Help mee met uw eigen beelden

U kunt ons helpen bij dit onderzoek. Heeft u een beveiligingscamera rondom u huis hangen en heeft u daar nachtdieren op gezien die groter zijn dan een muis? Deel dit dan met ons! Ook foto’s van aangereden/dode nachtdieren kunt u naar ons opsturen. Op deze pagina vindt u meer informatie en kunt u ook uw eigen beelden uploaden.

 

Lees ook:

Informatiebijeenkomsten woningisolatie

Gemeente Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort organiseren samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale isolatiebedrijven…

Dakisolatie: meer comfort, minder kosten

Een goede dakisolatie is als een deken over uw woning. Warmte stijgt op; als deze…

Online shoppen: slim en met minder impact

Zeker sinds de lockdown-maatregelen heeft online shoppen een enorme vlucht genomen. Het is natuurlijk erg…