Een comfortabeler huis? Check de ‘potjes’!

Volgens ThuisBaas, de consumententak van Stichting Urgenda die zich ten doel stelt om Nederland sneller duurzaam te maken, heeft driekwart van alle huiseigenaren wel eens informatie gezocht over het verduurzamen van de eigen woning. Dat leidt lang niet altijd tot concrete actie. Veel mensen weten niet welke mogelijkheden er zijn om die verduurzaming te financieren en dat lijkt onnodig vaak een struikelblok.

Eerder berichtten we al over de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) die u als huiseigenaar kunt aanvragen voor het doorvoeren van ten minste twee energiebesparende maatregelen. Maar er zijn voor Bloemendalers ook andere ‘potjes’ beschikbaar.

Met de energiesubsidiewijzer checkt u in één oogopslag welke subsidies en andere financieringsmogelijkheid er beschikbaar zijn. Ook het Nationaal Energiebespaarfonds verstrekt ‘groene’ leningen: via deze link ziet u snel of u voor een dergelijke financiering in aanmerking komt.

Financiële puzzel

Wat de beste financiering is voor het verduurzamen van uw huis, hangt af van veel factoren. Bij de aanschaf van een nieuwe woning, met bijbehorende nieuwe hypotheek, ontstaan er andere mogelijkheden dan wanneer u het huis dat u al bewoont wilt aanpakken. Misschien zoekt u naar een combinatie tussen verduurzaming van uw woning en vermogensopbouw, of wilt u uw spaargeld investeren of naar uw pensioen toewerken.

Bovenstaande websites kunnen behulpzaam zijn bij het oplossen van deze financiële puzzel, maar organisaties als ThuisBaas of Groen Geld Advies kunnen u ook persoonlijk verder helpen met het vinden van mogelijkheden om duurzame oplossingen te financieren en/of te laten subsidiëren. Op die manier hoeft geld minder vaak een drempel te zijn om duurzame stappen te zetten.

Lees ook:

Isoleren? Dan ook ventileren!

In veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten; 1 op de 10 woningen…

Wassen en drogen: langzaam maar zuinig

Wilt u snel, schoon of zuinig wassen en drogen? Liefst alle drie, uiteraard. Maar dat…

Afgedankte zonnepanelen? E-waste!

Meer dan anderhalf miljoen Nederlandse huishoudens hebben zonnepanelen op hun dak en dat aantal zal…