Bijeenkomsten waar u energie van krijgt

Onlangs organiseerde de Energieke Burger een tweetal startbijeenkomsten in vogelenzang en Bennebroek. Daar kwamen in totaal zo’n 60 geïnteresseerden inwoners van Bloemendaal op af die samen gingen onderzoeken hoe ze hun woningen toekomstbestendig kunnen maken.

Aanpak per type woning

Na een aftrap door wethouder Henk Wijkhuisen en een introductie van de Energieke Burger, gingen de deelnemers uiteen in verschillende groepen op basis van het type woning en zelf aan de slag. Denk hierbij aan een vrijstaande woning, twee-onder-één-kap, rijtjeshuis, appartement maar ook huurwoning. Bijgestaan door energiecoaches gingen bewoners met eenzelfde type huis met elkaar in gesprek en werden ervaringen over succesvolle en minder succesvolle manieren om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren met elkaar gedeeld.

Vervolgacties

De komende tijd zal de Energieke Burger een aantal projecten in straten en wijken starten om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woningen. Bewoners die bij de startbijeenkomsten zijn geweest worden indien nodig gecoacht. Daarnaast worden er de komende tijd diverse thema-avonden georganiseerd en gaat het Energiecafé van start waar alle inwoners van Bloemendaal terecht kunnen voor vragen. De verwachting is dat de Energieke Burger na Vogelenzang en Bennebroek op termijn ook Startbijeenkomsten gaat organiseren in andere woonkernen van Bloemendaal. Kijk op de pagina van de Energieke Burger voor meer informatie.

Lees ook:

Besparen met ledlampen

Als je ze nog niet hebt, zijn ledlampen een hele makkelijke manier om te besparen…

CV-ketel eruit, warmtepomp erin?

Ook in Bloemendaal moeten alle woningen in 2050 van het gas af zijn. Dat klinkt…

Stap nu voordelig over naar een (nog) groenere energieleverancier

Coronamaatregelen hebben grote delen van de economie stilgelegd. Daardoor kwam de olieprijs in vrije val…