Bijeenkomsten waar u energie van krijgt

Onlangs organiseerde de Energieke Burger een tweetal startbijeenkomsten in vogelenzang en Bennebroek. Daar kwamen in totaal zo’n 60 geïnteresseerden inwoners van Bloemendaal op af die samen gingen onderzoeken hoe ze hun woningen toekomstbestendig kunnen maken.

Aanpak per type woning

Na een aftrap door wethouder Henk Wijkhuisen en een introductie van de Energieke Burger, gingen de deelnemers uiteen in verschillende groepen op basis van het type woning en zelf aan de slag. Denk hierbij aan een vrijstaande woning, twee-onder-één-kap, rijtjeshuis, appartement maar ook huurwoning. Bijgestaan door energiecoaches gingen bewoners met eenzelfde type huis met elkaar in gesprek en werden ervaringen over succesvolle en minder succesvolle manieren om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren met elkaar gedeeld.

Vervolgacties

De komende tijd zal de Energieke Burger een aantal projecten in straten en wijken starten om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woningen. Bewoners die bij de startbijeenkomsten zijn geweest worden indien nodig gecoacht. Daarnaast worden er de komende tijd diverse thema-avonden georganiseerd en gaat het Energiecafé van start waar alle inwoners van Bloemendaal terecht kunnen voor vragen. De verwachting is dat de Energieke Burger na Vogelenzang en Bennebroek op termijn ook Startbijeenkomsten gaat organiseren in andere woonkernen van Bloemendaal. Kijk op de pagina van de Energieke Burger voor meer informatie.

Lees ook:

Wat is het effect van het prijsplafond op uw energierekening?

Vanwege de hoge energieprijzen, stelt de overheid per 1 januari 2023 een prijsplafond in. U…

10 Duurzame tips voor een schoon huis

Nu het dan eindelijk een beetje op lente gaat lijken, krijgt u misschien wel ouderwetse…

Digitale schoonmaak scheelt bakken energie

De termen minimaliseren en ontspullen vallen steeds vaker, ook in relatie tot duurzaamheid. Minder vaak…