Bespaarbon helpt Bloemendaler stappen zetten

Vorige maand ontvingen woningeigenaren in de gemeente Bloemendaal een brief van wethouder duurzaamheid Henk Wijkhuisen. Met de persoonlijke cadeaucode in deze brief kunt u energie- en waterbesparende producten bestellen ter waarde van 50 euro. Ook kunt u een afspraak maken voor een gratis energieadvies, ter waarde van 75 euro. We vroegen een paar mensen naar hun reactie op dit initiatief.

Marc de Kloet: ‘Daad bij het woord’

“Ik ben heel positief. Je hoort natuurlijk heel veel over milieubeleid en dit zie ik toch als een soort ‘daad bij het woord’ vanuit de politiek. We hebben voor begin juli een afspraak gemaakt met de energieadviseur. Wij zijn vooral geïnteresseerd in advies over de plaatsing van zonnepanelen. Twee jaar geleden hebben we een huis uit de jaren dertig gekocht en dat behoorlijk laten isoleren.

De volgende stap is wat ons betreft zonnepanelen op het dak, maar het is erg lastig om hier een keuze in te maken. Er zijn zó veel aanbieders. En bovendien: wanneer stap je in? We hopen dat de adviseur ons daar meer over kan vertellen. Naar aanleiding van dat advies willen we beslissen waarvoor we de Bespaarbon gaan inzetten.”

Tom Gatsonides: ‘Mooie geste’

“Het is ons jammer genoeg nog niet gelukt om de cadeaucode te verzilveren. Op de een of andere manier kreeg ik het niet voor elkaar via internet. Daar ga ik nog achteraan. Maar ik vind het een mooie geste van de gemeente. De Bespaarbon ga ik gebruiken om spaarlampen te kopen, of hoe heten ze tegenwoordig, ledlampen. Die hebben we al, maar nog niet alle lampen zijn helemaal zuinig.

Het advies heb ik verder niet nodig, want we hebben al zó veel gedaan aan duurzaamheid in ons huis. Wat dat betreft zijn we een stap verder.”

Martijn Laanen: ‘Adviezen vergelijken’

“Naar aanleiding van de brief ben ik online op zoek gegaan naar andere adviseurs op het gebied van verduurzaming van huizen. Het idee is nu om beide adviezen – dat van de gemeente en dat van een andere partij – met elkaar te vergelijken. Ik heb er zelf niet veel verstand van, dus dat lijkt me een handige insteek.

De Bespaarbon ter waarde van 50 euro ga ik niet gebruiken. Ik heb het aanbod bekeken maar zag er niet zo gauw iets bij wat voor mij persoonlijk handig is. We hebben niet zo lang geleden verbouwd en alles wat dit soort spullen betreft wel behoorlijk op orde. Maar ik vind het wel heel fijn dat ik dit soort berichten en initiatieven ontvang. Ik ben echt wel serieus bezig met duurzaamheid.”

Code kwijt?

Ligt de brief met de code al in de oudpapiercontainer? Of heeft u de brief niet ontvangen? Ga dan naar debespaarbon.nl en klik op de knop ‘Ik heb nog geen code’.

Lees ook: