Afvaleilanden voor een schoner strand

Vanaf deze zomer wordt het op het strand van Bloemendaal aan Zee nog makkelijker om afval te scheiden. Naast de bekende groene bakken voor restafval, zijn er nu ook twee opvallende oranje afvaleilanden geplaatst waar strandbezoekers hun Plastic Blik en Drinkkarton (PBD) kunnen weggooien.

De nieuwe afvaleilanden hebben als doel het strand schoner te maken en recycling te stimuleren. Het is een stap naar een meer circulaire afvalinzameling.

Danny Kroonstuiver – eigenaar van strandpaviljoens Fuel en Bronze – ziet dat er helaas nog te vaak dat afval op het strand wordt achtergelaten, met name tijdens drukke zomerdagen. De strandpaviljoens willen daarom graag bijdragen aan een schoner strand en zien de nieuwe afvaleilanden dan ook als een stap in de goede richting.

Beach Cleanup met stichting Juttersgeluk

Om extra aandacht te geven aan de nieuwe afvaleilanden en het belang van een schoon strand, organiseerde de gemeente Bloemendaal in samenwerking met de strandpaviljoens en Stichting Juttersgeluk een Beach Cleanup. Stichting Juttersgeluk zet zich in voor een schone kustlijn en is al jarenlang actief op het strand van Bloemendaal aan Zee. Het afval rapen werd gedaan door een enthousiaste groep van vrijwilligers van Juttersgeluk en de eigenaren en medewerkers van de strandpaviljoens Bloomingdale, Fuel en Bronze. Er is vooral veel (micro)plastic verzameld, maar ook sigarettenpeuken werden veel geraapt.

“We hopen dat de afvaleilanden bijdragen aan minder afval op het strand en dat er meer afval gerecycled wordt”, aldus Jasper Roord, eigenaar van strandpaviljoen Bloomingdale. “Samen met onze medewerkers zetten we ons graag in voor een schoon en duurzaam strand. We vinden het belangrijk dat dit bewustzijn leeft binnen onze teams en dat we deze boodschap ook uitdragen naar onze gasten.”

Recycle mee en maak gebruik van de PBD-bakken

De PBD-afvaleilanden zijn te vinden op twee centrale locaties op het strand van Bloemendaal aan Zee. Strandbezoekers kunnen hun plastic, blik en drinkkartons in de oranje containers deponeren, zodat deze gerecycled kunnen worden. Door samen te werken kunnen we zorgen voor een schoner en duurzamer strand voor iedereen.

Lees ook:

Zonnepanelen jaarrond rendabel

Dat de dagen korter worden en er soms tijden achter elkaar geen streepje zon te…

Energiecoaches: gezocht én aangeboden

Een energiecoach komt bij mensen thuis en brengt gratis slimme tips en mogelijkheden om te…

Uw huis duurzaam in de verf: Vele tinten groen

In september vorig jaar opende verfwinkel Autentico Paint de deuren in het centrum van Bloemendaal.…